11 juni 2022
17:00

Älta IF 3

Referat: Huddinge IF 3 Svart - Älta IF 3

Idag tog vi emot Älta IF på Källbrinks IP och vi höll på att åka på säsongen första förlust i division 3. Vi tar ledningen i matchens inledning, redan i den 3:e minuten av Amadeus E. assisterad av Farouk El M. Därefter var det Älta som stod för det mesta av spelet. Vi lyckas dock hålla tätt bakåt och leder efter den första perioden med 1-0. Vi kommer in med en bra inställning i den 2:a perioden och tar omgående tag i taktpinnen och håller spelet mestadels på gästernas planhalva. Mert I.C. gör både 2-0 och 3-0 assisterad först av Amadeus E. och sedan av Yusuf A. I slutet av den andra perioden bjuder vi in gästerna i matchen med två enkla mål i den 48:e och 49:e minuten. Ställningen är 3-2 inför den sista perioden. I den sista perioden kvitterar gästerna och de tar även ledningen med 3-4. Vi visar stark lagmoral och lyckas kvittera till 4-4 i den 64:e minuten genom Moritz K. där Yusuf A. står för assisten. Matchens sista mål gör Yusuf A. som iskallt lobbar bollen över målvakten till 5-4 och Mikael M. står för den finfina djupledspassningen.

Slutresultat: Huddinge IF - Älta IF 5-4